Investor Relations

Corporate
Governance

Chantal Vergouw

Chief Business Market Officer
In het kort

Chantal Vergouw (1976) heeft meer dan 21 jaar ervaring in de bank- en verzekeringssector, met name op het gebied van digitalisering, customer service, operations, marketing, branding en omnichannel verkoop richting B2C- en B2B-markten. Sinds 13 april 2022 is zij lid van de Raad van Commissarissen van KPN. Per 1 juni 2023 is zij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van KPN als Chief Business Market.

Chantal studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie trad zij in 2002 in dienst bij ING Groep N.V. waar zij diverse directiefuncties bij verschillende divisies binnen het bedrijf bekleedde. Zo was zij onder meer Head Corporate- and Mid-Corporate Clients ING Wholesale Insurance en lid directie Particulieren ING Bank NL. In 2012 werd zij Chief Operating Officer ING Commercial Finance & ING Lease NL. Voorafgaand aan haar benoeming tot Chief Business Market bij KPN was zij sinds 2016 CEO van verzekeraar Interpolis. Ook was zij vijf jaar lid van de Raad van Commissarissen van Eureko Sigorta in Turkije.

Als Chief Business Market is zij verantwoordelijk voor de activiteiten van KPN voor de zakelijke markt en bepaalt zij de commerciële strategie van het bedrijf in het zakelijke domein. Dé one-stop-shop voor de Grootzakelijke markt en het Midden- en Kleinbedrijf voor veilige, flexibele, toekomstbestendige netwerken en altijd en overal kunnen samenwerken in de cloud. Alles is gericht op het creëren van waarde voor ondernemend Nederland, onder meer met innovaties en veilige ICT-oplossingen om daarmee de cyberweerbaarheid bij overheden en organisaties te verhogen.

Chantal bekleedde tal van posities bij maatschappelijke organisaties. Zo was zij tot 1 juni 2023 voorzitter van de Raad van Toezicht Dierenbescherming, voorzitter Raad van Toezicht Stichting Landelijke Inspectie Dienst (LID), bestuurslid Stichting Kunst en Onderneming Brabant, aanjager NL2025 en NL Vitaal en lid Comité van Aanbeveling van Leaders in Finance.

Het mooiste aan KPN vindt zij dat het een zeer klantgericht bedrijf is dat behoort tot ons nationaal erfgoed en met zijn technologie en experts impact maakt in de Nederlandse samenleving.

In het kort
Huidige functie: Chief Business Market en lid Raad van Bestuur
Sinds: 2023
Geboren: 1976, Ede
Nationaliteit: Nederlandse
Opleiding: Universiteit van Amsterdam
Recente nevenactiviteiten:
  • voorzitter Raad van Toezicht Dierenbescherming
  • voorzitter Raad van Toezicht Stichting Landelijke Inspectie Dienst (LID)
  • bestuurslid Stichting Kunst en Onderneming Brabant
  • aanjager NL2025 en NL Vitaal
  • lid Comité van Aanbeveling Leaders in Finance
Interviews
    Geen inhoud gevonden