Investor Relations

Corporate
Governance

Marieke Snoep

Chief Consumer Market Officer
In het kort

Marieke Snoep (1971) is sinds 2019 lid van de Raad van Bestuur van KPN en is per 1 juni 2023 benoemd tot Chief Consumer Market. In deze functie is ze verantwoordelijk voor de activiteiten van KPN en bepaalt ze de strategie van het bedrijf op de consumentenmarkt. Ze heeft uitgebreide strategische en commerciële ervaring op de Nederlandse telecommunicatie- en technologiemarkt. Marieke zet zich in voor het doel van KPN: ‘We zetten alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst.’ Ze richt zich met name op het meegroeien met de behoeften van onze klanten, door een veilig digitaal leven in elke levensfase mogelijk te maken en klantgerichtheid te waarborgen.

Voordat ze Chief Consumer Market binnen KPN werd, bekleedde Marieke sinds 1 december 2019 de functie van Chief Business Market. Ze heeft met succes de ommekeer van de zakelijke markt in gang gezet; samen met haar team heeft ze een one-stop-shop gecreëerd voor de hele zakelijke markt, met een veilige en toekomstbestendige portfolio voor MKB’s, Grootzakelijke bedrijven en Corporate Organisaties tegen lagere kosten. Ook was ze verantwoordelijk voor het vernieuwen van KPN als klantgerichte organisatie, waardoor de klanttevredenheid is gegroeid en in de markt op nummer 1 staat.

Na het behalen van haar Master of Science in werktuigbouwkunde werkte Marieke als adviseur bij Solvision (nu Ordina) en Atos Origin. Vanaf 2002 bekleedde ze diverse managementrollen bij T-Mobile. Ze was lid van de Raad van Bestuur als Chief Operations Officer, vanaf 2012 Chief Business Market en vanaf 2017 Chief Consumer Market.

Marieke is lid van het bestuur van VNO-NCW, lid van de Raad van Anders van NLdigital, actief lid van topvrouwen.nl, coach bij Talent naar de Top en mentor bij nlgroeit, een platform dat Nederlandse MKB-ondernemers helpt groeien.

Het mooiste aan KPN vindt ze de impact die we elke dag maken met onze technologie, expertise en eersteklas partners, zowel voor consumenten als bedrijven in Nederland. KPN levert relevante, hoogwaardige producten en uitstekende diensten aan alle huishoudens. Daarnaast speelt KPN een essentiële rol bij de economische groei van Nederland, maar ook bij maatschappelijke thema's zoals het verlagen van de CO2 footprint en het zorgen voor veilig en toegankelijk internet voor iedereen, een leven lang. Met de kracht van het internet en de loyaliteit van de klanten die op KPN vertrouwen heeft Marieke als doel om klanten te helpen het beste uit het leven te halen met de vele mogelijkheden die digitalisering te bieden heeft. ‘Samen kunnen wij elke uitdaging aan’ is haar overtuiging. #proudofKPN #KPN4U4LIFE

In het kort
Huidige functie: Chief Consumer Market en lid van de Raad van Bestuur
Sinds: 1 juni 2023
Geboren: 1971, Deventer
Nationaliteit: Nederlandse
Opleiding: Universiteit Twente, London Business School
Nevenactiviteiten:
  • lid bestuur VNO-NCW
  • lid Raad van Anders NLdigital
  • lid van SER Topvrouwen
  • mentor bij nlgroeit