Investor Relations

Corporate
Governance

Joost Farwerck

Chief Executive Officer
In het kort

Joost Farwerck (1965) heeft meer dan 27 jaar ervaring bij KPN en in de telecom- & technologische industrie. Op 1 december 2019 is hij benoemd als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN.

Na een studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond, trad Joost in 1994 in dienst bij KPN. Hij bekleedde diverse senior managementfuncties bij verschillende divisies binnen het bedrijf. Zo was hij o.a. Manager Sales en secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. In 2011 werd hij Senior EVP Consumer Residential en in 2012 werd hij als Managing Director Nederland verantwoordelijk voor alle KPN-activiteiten in Nederland. Per september 2014 bekleedde hij de functie van Chief Operating Officer voor de operationele activiteiten van KPN. Joost is sinds 10 april 2013 lid van de Raad van Bestuur van KPN.

Als CEO is hij verantwoordelijk voor de algehele strategie en prestaties van KPN. Zijn belangrijkste taak is het stellen van strategische prioriteiten in het belang van de onderneming en haar stakeholders. Duurzaamheid, innovatie, cyber security en diversiteit zijn hierbij belangrijke thema’s.

Joost is lid van het bestuur van KPN Mooiste Contact Fonds, lid van het bestuur van  FME en lid van de Cyber Security Raad. Ook heeft hij nog toezichthoudende functies bij stichting Het Nationale Theater en stichting De Nieuwe Kerk Amsterdam, die een geheel eigen plaats heeft verworven binnen de nationale en internationale museumwereld met hoogwaardige tentoonstellingen op het gebied van kunst, cultuur en fotografie.

Het mooiste aan KPN vindt Joost de innovatiekracht van het bedrijf. Het feit dat het netwerk van KPN al bijna anderhalve eeuw de kracht bewijst voor Nederland en het land verbonden houdt, is iets om trots op te zijn.

In het kort
Huidige functie: Chief Executive Officer en voorzitter Raad van Bestuur
Sinds: 2019
Geboren: 1965 at Hilversum
Nationaliteit: Nederlandse
Opleiding: University of Amsterdam
Nevenactiviteiten::
  • lid bestuur FME
  • lid Cyber Security Raad
  • lid Raad van Toezicht Stiching De Nieuwe Kerk Amsterdam
  • lid Raad van Toezicht Stiching Het Nationale Theater
  • lid bestuur van KPN Mooiste Contact Fonds