Investor Relations

Corporate
Governance

Chris Figee

Chief Financial Officer
In het kort

Chris Figee (1972) heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële sector. Per 1 februari 2020 is hij Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van KPN.

Chris studeerde cum laude af aan de Universiteit van Groningen in Financial Economics en rondde zijn studie voor beleggingsanalist af aan de EFFAS (European Federation of Financial Analysts). Ook volgde hij een studie Risk Management bij Stanford University. Hij begon zijn carrière bij Aegon waar hij verschillende functies bekleedde. Achtereenvolgens werkte hij bij McKinsey (partner in 2006), Achmea (diverse directeurfuncties) en voorafgaand aan zijn benoeming bij KPN was hij CFO en Member of the Executive Board van a.s.r. Nederland NV.

Als CFO is Chris verantwoordelijk voor het hele financiële werkveld binnen KPN. Dit omvat onder meer de financiële verslaglegging, het financierings- en kapitaalmarktbeleid van het bedrijf en de financiële planning. Hij geeft mede vorm aan de strategie van de organisatie, draagt bij aan de verbetering van de bedrijfsvoering en verzorgt de besluitvorming op het gebied van investeringen.

Chris is lid van de Raad van Toezicht van UNICEF Nederland, lid van de Economic Board Zuid-Holland, lid van de Raad van Commissarissen van Azerion, bestuurslid van de VEUO en lid van de Raad van Commissarissen van Royal Schiphol Group.

Het mooiste aan KPN vindt hij de trots, het vakmanschap, het groene hart van de KPN-medewerkers en het belang van KPN voor Nederland.

In het kort
Huidige functie: Chief Financial Officer en lid Raad van Bestuur
Sinds: 2020
Geboren: 1972, Veghel
Nationaliteit: Nederlandse
Opleiding: Universiteit van Groningen, EFFAS, Stanford University
Nevenactiviteiten:
  • lid Raad van Toezicht UNICEF Nederland
  • lid Economic Board Zuid-Holland
  • lid Raad van Commissarissen Azerion
  • bestuurslid van de VEUO
  • lid Raad van Commissarissen Royal Schiphol Group